VOLUNTARI

voluntari-700x528In curand….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DETINUTI & FAMILIE

detinuti&familie-700x528

„Mi-au plăcut întâlnirile cu familia și întâlnirile de curs din penitenciar. Mă simt ca un om nou născut prin acest program. Mă bucur că încep să îmi regăsesc credința și să merg pe o cale mai bună.” A.A.

„După eliberare, îmi doresc să mă implic în slujirea persoanelor aflate în detenție. Am văzut schimbări în rândul celor care au participat, unii chiar și-au salvat căsnicia prin acest curs.” T.B.

„Am învățat să cred în Dumnezeu și Cuvântul Lui, să îmi înfrunt temerile și să merg mai departe.” A.M.

„După acest program rămân cu o mulțumire sufletească pentru întâlnirile cu cei dragi. Am învățat multe despre dragostea față de aproapele și încrederea în Dumnezeu.” P.G.

„Am observat la soțul meu o schimbare în bine. E mai atent cu noi și cu valorile care sunt cu adevărat importante: familie, înțelegerea dintre noi,
comunicare, respect…” B.D.
„sunt foarte mândră de tati că a participat la acest program și că s-a gândit la noi.” L.M.

Vedeți mai multe aici.

 


CADRE

cadre-700x528

O ZI CU TATA este un proiect pe care l-am apreciat de la început pentru potențialul lui profund uman și creștin, pentru că menține sau dezvoltă relația de familie și responsabilizează persoanele private de libertate. Chestor Dr. Ioan BĂLA Director penitenciar Timișoara.

Într-un moment care este frecvent definit, din perspectivă istorică şi socioculturală ca moment de criză a familiei, apreciem ca admirabil programul „O zi cu tata,” o excelentă oportunitate de a redefini rolul familial al tatălui în spiritul tradiţiilor creştine, unificatoare în spirit ecumenic, care responsabilizează individul în raport cu destinul său social.

Aprecierile noastre către colaboratorii ABC, a căror contribuţie, din perspectiva programului „O zi cu tata,” este recunoscută şi reflectată ca un exemplu de bună practică, la nivelul sistemului penitenciar!
Comisar de penitenciare Ioana Morar Director Direcția Reintegrare Socială.
Subcomisar de penitenciare Cristian Sven Petrescu Direcţia Reintegrare Socială Administrația Națională a Penitenciarelor București.

Este un program care schimbă vieți. Comportamentul deținutilor s-a îmbunătățit, atât în relația dintre detinuți, dintre deținuti și cadre, dar mai ales dintre deținuti și familiile lor. Declarațiile pe care le-au dat unii dintre copii sunt de-a dreptul emoționante: „Până astăzi tata nu s-a jucat nici măcar o data cu mine, astăzi m-a făcut să fiu fericit. Îl iubesc mult pe tata.” Comisar șef de penitenciare Ioan IUGA Director penitenciar Satu-Mare.

sustine