Deținuți & Familie

13th mart. 2015

„Vă scriu aceste rânduri pentru că simt din suflet să vă mulțumescpentru tot binele pe care îl faceți cu acest program «O zi cu tata», un program care la început am crezut că îmi va da posibilitatea să mă întâlnesc mai des cu familia și totodată să câștig 25 de credite. Însă «O zi cu tata» nu înseamnă numai aceste lucruri, pentru că după ce v-am cunoscut, viața mea s-a schimbat, acum realizez ce înseamnă binele, și că nu contează unde și cui îl faci, atâta timp cât îl faci.”  A.R.

 

„Vă mulțumesc din inimă tuturor celor implicați în acest program «O zi cu tata» pentru că este un program sincer care schimbă inimile noastre și comportamentul, fie cu colegii de cameră, cu cadrele sau cu familia. Vă mulțumesc din inimă, și cu tot sufletul aș participa la acest program și după ce mă eliberez.”  I.G.

 

„Datorită acestui program, «O zi cu tata», am simțit o apropiere mai puternică față de familia mea și în special de fiul meu. Nu am avut ocazia să mă implic în creșterea și educarea lui, deoarece am fost arestat când el avea doar 4 luni. Datorită acestui program am avut ocazia de a-l ține în brațe și de a crea o legătură mai strânsă, ca între tataă și fiu.”  I.C.I.

 

„Cu toate problemele mele familiale, cu suferința copiilor după moartea soției mele, acest program a fost ca o rază de lumină în viața mea. Atunci când ți se întâmplă numai rele într-un timp îndelungat (3 ani), chiar nu prea mai ai credință în nimic. Dar Dumnezeu mi-a arătat că nu m-a lăsat, și asta a făcut-o prin voi. Pentru tot binele ce îl faceți să vă dea bunul Dumnezeu sănătate.”  N.N.

 

„Mă rog la Tine, Doamne,

să fii cu mine bun,

ca norii să nu toarne

doar ploaie cu tăciuni.

 

Alungă-mi apăsarea,

chiar gândul să-l întorci;

găsește-mi alinarea,

pentru că știu că poți!

 

Să vii la mine-n suflet,

să curmi a mea durere,

căci eu Te voi primi

cu lacrimi de plăcrere.

 

Să bați la ușa mea;

să știi că nu am clanță.

de dincolo de ea

o voi deschide toată.

 

Sau Te aștept chiar eu

cu ușa la perete,

dar scoate-mă de-aici:

nu voi avea regrete.

 

Mă-nchin la Tine-acum,

că n-am unde mă duce,

așa cum a făcut

tâlharul de pe cruce.”         (Ioniță Sorin)

 

Mi-au plăcut întâlnirile cu familia și întâlnirile de curs din penitenciar. Mă simt ca un nou-născut prin acest program. Mă bucur că încep să îmi regăsesc credința și să merg pe o cale mai bună.A.A.

După eliberare, îmi doresc să mă implic în slujirea persoanelor aflate în detenție. Am văzut schimbări în rândul celor care au participat, unii chiar și-au salvat căsnicia prin acest curs.” T.B.

Am învățat să cred în Dumnezeu și Cuvântul Lui, să îmi înfrunt temerile și să merg mai departe.” A.M.

După acest program rămân cu o mulțumire sufletească pentru întâlnirile cu cei dragi. Am învățat multe despre dragostea față de aproapele meu și încrederea în Dumnezeu.P.G.

„Am observat la soțul meu o schimbare în bine. E mai atent cu noi și cu valorile care sunt cu adevărat importante: familie, înțelegerea dintre noi, comunicare, respect…B.D.

„…sunt foarte mândră de tati că a participat la acest program și că s-a gândit la noi.” L.M.

 

„În urma programului O zi cu tata am rămas cu o impresie foarte bună și am găsit răspunsul la foarte multe întrebări pe care mi le-am pus de-a lungul vieții. Am învățat că trebuie să fiu mai responsabil în viață, să ierți pe aproapele tău și pe tine însuți.”
NI – Satu Mare

„Am învățat să trăiesc după principii și am învățat să fiu sincer. Eu am decis să o iau pe calea cea dreaptă.”
TA – Satu Mare

„Dumnezeu iubește omenirea, vrea să o salveze și îndreaptă pe oameni la fapte mai bune și îi învață să fie mai buni .Dumnezeu este pentru mine cel mai de preț, știu că este lângă mine și cu mine în tot ceea ce fac.

Impresia cu care am rămas după acest curs este foarte bună / depășește ca și concept toate programele puse la dispoziție la ANP la care am avut acces. Va iubesc! Țineți-o tot așa! Respect și multă sănătate.”
SF

„Acest program este o idee minunată! Mulțumim! O idee genială pentru a apropia familia și pentru a ne susține reciproc. Mă bucur că am putut comunica și că m-am simțit minunat.”
ES

„Sunt GM, am 15 ani și mă bucur foarte mult că am reușit astăzi să stau cu tata așa de aproape și să-l îmbrățișez. Cred că acest program este foarte bun și mă apropie și mai mult de tata. Mă bucur că după 2 ani am reușit să stăm din nou la masă și să mâncăm împreună.”
 

„Îmi este dor de tata tot timpul și acum, astăzi, datorită programului O zi cu tata mă bucur și sunt fericit alături de el.”

„Programul acesta este un minunat cadou din partea celor care l-au organizat. Familia noastră vă mulțumește! O zi cu tata este un moment plăcut între tată și copil. A fost un moment în care m-am simțit ca acasă.”

„Mulțumim pentru posibilitatea de a fi mai mult timp alături de tata,pentru a simți din nou căldura părintească. A fost un moment minunat în care ne-am simțit ca acasă. Vă mulțumim și vă dorim succes în continuare pentru a putea face și alte familii fericite!”

„De când am început acest program m-am schimbat mult în bine, am învățat ce e iertarea, ce e dragostea de semenii mei și de Dumnezeu, am învățat că trebuie să iubesc pe aproapele meu, să nu urăsc și să nu dușmănesc pe nimeni, să încerc zilnic să alung răul, ura și dușmăniadin sufletul meu. Să nu mai fiu răzbunător, să fac bine semenilor mei.”


Bună,

   Sunt un deținut care a participat la programul O zi cu tata. Cu siguranță mă cunoașteți și am considerat că e un moment potrivit pentru a vă mulțumi din nou.
   Pentru ce sau care ar fi principalele motive? Am să vă înșir câteva dintre ele: pentru clipele petrecute lângă cei dragi (clipe pe care, dacă ne amintim unde suntem, erau posibile doar la O zi cu tata):
–    Pentru că ați oferit bucurii fără a primi nimic în schimb;
–    Pentru că, într-o lume plină de răutate, ambiții și goană după bani, voi ați rupt din timpul vostru și ați oferit satisfacții celor pe care societatea îi privește cu teamă, îi blamează și îi detestă;
–    Pentru răbdarea cu care ne-ați ascultat și interesul pe care l-ați manifestat pentru a-i aduce pe toți la întâlnire (iar dacă uneori nu ați reușit, nu a fost vina voastră);
–    Pentru sfaturile bune și pentru pașii pe care ne-ați învățat să-i facem pentru a-L găsi pe Dumnezeu.
Aș spune despre mine că programul m-a făcut mai optimist, mai deschis și cred că O zi cu tata a pus o amprentă pe caracterul meu. Aș spune despre voi „Jos pălăria!” Bravo vouă pentru tot ce ați reușit și sper ca aceste rânduri să vă atingă mai mult decât o coardă a inimii, motivându-vă tot mai mult pentru a-i face fericiți și pe alții.Vă rog din tot sufletul să le mulțumiți voi celor care au contribuit cu partea materială și locațiile, făcând posibile ieșirile noastre.
    Corect ar fi să mulțumesc eu și celor din conducere, care au fost înțelegători și permisivi cu problemele noastre, dar vă rog să o faceți tot voi, până când am să ies afară. Cu siguranță am să trimit câteva rânduri de mulțumire câtorva cadre care merită toată considerația mea (nu o fac din penitenciar pentru că nu vreau să sune a „lingușeală'' .
       Dumnezeu să vă dea la toți tot cea ce-mi doresc mie.
                Cu mult respect,
                        un deținut.

.

Comments are closed.