Cadre

13th mart. 2015

O ZI CU TATA este un proiect pe care l-am apreciat de la început pentru potențialul lui profund uman și creștin, pentru că menține sau dezvoltă relația de familie și responsabilizează persoanele private de libertate. Chestor Dr. Ioan BĂLA Director penitenciar Timișoara.

Într-un moment care este frecvent definit, din perspectivă istorică şi socioculturală ca moment de criză a familiei, apreciem ca admirabil programul „O zi cu tata,” o excelentă oportunitate de a redefini rolul familial al tatălui în spiritul tradiţiilor creştine, unificatoare în spirit ecumenic, care responsabilizează individul în raport cu destinul său social. Aprecierile noastre către colaboratorii ABC, a căror contribuţie, din perspectiva programului „O zi cu tata,” este recunoscută şi reflectată ca un exemplu de bună practică, la nivelul sistemului penitenciar!
Comisar de penitenciare Ioana Morar Director Direcția Reintegrare Socială.
Subcomisar de penitenciare Cristian Sven Petrescu Direcţia Reintegrare Socială Administrația Națională a Penitenciarelor București.

Este un program care schimbă vieți. Comportamentul deținutilor s-a îmbunătățit, atât în relația dintre detinuți, dintre deținuti și cadre, dar mai ales dintre deținuti și familiile lor. Declarațiile pe care le-au dat unii dintre copii sunt de-a dreptul emoționante: „Până astăzi, tata nu s-a jucat nici măcar o dată cu mine; astăzi m-a făcut să fiu fericit. Îl iubesc mult pe tata.” Comisar șef de penitenciare Ioan IUGA Director penitenciar Satu-Mare.

 

Comments are closed.